image-2.jpg
A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által NAH-1-1125/2019 számon akkreditált vizsgáló laboratórium



Termények (élelmezési magvak, ipari magvak, hántolt termények) és liszt vizsgálata (akkreditált tevékenység)

Ajánlott vizsgálati blokkok terményekhez

Étkezési búza Takarmány búza, árpa, kukorica, rozs stb. Olajos magvak (napraforgó, repce, stb.) Egyéb termények (pl: szója, mák, stb.)
  • Nedvesség
  • Hektolitersúly
  • Nyersfehérje
  • Sikér
  • Terülés
  • Sütőipari érték
  • Esésszám
  • Zeleny
  • Tisztaság
  • Nedvesség
  • Hektolitersúly
  • Tisztaság
  • (Nyersfehérje)
  • Nedvesség
  • Olaj
  • Tisztaság
Az alábbi listából bármilyen egyéb vizsgálati blokk összeállítható.

Akkreditált terményvizsgálatok listája

Élelmezési, takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Nedvesség Nedvességtartalom MSZ 6367-3:1983 5. fejezet
Hektolitersúly Térfogattömeg MSZ 6367-4:1986 2. fejezet
Ezermagtömeg Ezermagtömeg MSZ 6367-4:1986 3. fejezet
Tisztaság Tisztaság MSZ 6367-2:2001 5.-6. fejezet
Nyersfehérje Nyersfehérje tartalom MSZ EN ISO 20483:2014
Hamu Hamutartalom MSZ 6367-15:1984 2. fejezet


Mezőgazdasági, kertészeti növények magvai
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Csíraképesség Csírázóképesség MSZ 6354-3:2008
Tisztaság Tisztaság MSZ 6354-2:2001


Búza
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Sikér Nedvessikér tartalom MSZ 3430:2008
Terülés Sikérterülés MSZ 3430:2008
Zeleny Szedimentációs index (Zeleny-teszt) MSZ ISO 5529:2010


Búza, rozs és lisztjeik
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Esésszám Esésszám MSZ ISO 3093:2010


Liszt
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Nedvesség Nedvességtartalom MSZ 6369-4:1987 2. fejezet
Hamu Hamutartalom MSZ 6369-3:1987 2. fejezet
Nyersfehérje Nyersfehérje tartalom MSZ 6369-13:1979 2. fejezet


Búzaliszt
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Sikér Nedvessikér tartalom MSZ 3430:2008
Terülés Sikérterülés MSZ 3430:2008
Vízfelvevő képesség Vízfelvevő képesség MSZ 6369-6:2013
Sütőipari érték Sütőipari érték MSZ 6369-6:2013


Olajmagvak
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Olaj Olajtartalom MSZ EN ISO 659:2010
FFA Szabad zsírsavtartalom (Nem akkreditált vizsgálat) MSZ ISO 729:1992


Állati és növényi zsírok és olajok (nem akkreditált vizsgálatok)
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Savszám (nem akkreditált) Savszám MSZ EN ISO 660:2009 5. fejezet
Peroxidszám (nem akkreditált) Peroxidszám MSZ EN ISO 3960:2010
Az összes terményvizsgálat eredménye eredeti szárazanyagtartalomra vonatkozik!