Termények (élelmezési magvak, ipari magvak, hántolt termények) és liszt vizsgálata (akkreditált tevékenység)
Ajánlott vizsgálati blokkok terményekhez |
Étkezési búza |
Takarmány búza, árpa, kukorica, rozs stb. |
Olajos magvak (napraforgó, repce, stb.) |
Egyéb termények (pl: szója, mák, stb.) |
- Nedvesség
- Hektolitersúly
- Nyersfehérje
- Sikér
- Terülés
- Sütőipari érték
- Esésszám
- Zeleny
- Tisztaság
|
- Nedvesség
- Hektolitersúly
- Tisztaság
- (Nyersfehérje)
|
|
Az alábbi listából bármilyen egyéb vizsgálati blokk összeállítható.
|
Akkreditált terményvizsgálatok listája |
Élelmezési, takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Nedvesség |
Nedvességtartalom |
MSZ 6367-3:1983 5. fejezet |
Hektolitersúly |
Térfogattömeg |
MSZ 6367-4:1986 2. fejezet |
Ezermagtömeg |
Ezermagtömeg |
MSZ 6367-4:1986 3. fejezet |
Tisztaság |
Tisztaság |
MSZ 6367-2:2001 5.-6. fejezet |
Nyersfehérje |
Nyersfehérje tartalom |
MSZ EN ISO 20483:2014 |
Hamu |
Hamutartalom |
MSZ 6367-15:1984 2. fejezet |
Mezőgazdasági, kertészeti növények magvai |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Csíraképesség |
Csírázóképesség |
MSZ 6354-3:2008 |
Tisztaság |
Tisztaság |
MSZ 6354-2:2001 |
Búza |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Sikér |
Nedvessikér tartalom |
MSZ 3430:2008 |
Terülés |
Sikérterülés |
MSZ 3430:2008 |
Zeleny |
Szedimentációs index (Zeleny-teszt) |
MSZ ISO 5529:2010 |
Búza, rozs és lisztjeik |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Esésszám |
Esésszám |
MSZ ISO 3093:2010 |
Liszt |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Nedvesség |
Nedvességtartalom |
MSZ 6369-4:1987 2. fejezet |
Hamu |
Hamutartalom |
MSZ 6369-3:1987 2. fejezet |
Nyersfehérje |
Nyersfehérje tartalom |
MSZ 6369-13:1979 2. fejezet |
Búzaliszt |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Sikér |
Nedvessikér tartalom |
MSZ 3430:2008 |
Terülés |
Sikérterülés |
MSZ 3430:2008 |
Vízfelvevő képesség |
Vízfelvevő képesség |
MSZ 6369-6:2013 |
Sütőipari érték |
Sütőipari érték |
MSZ 6369-6:2013 |
Olajmagvak |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Olaj |
Olajtartalom |
MSZ EN ISO 659:2010 |
FFA |
Szabad zsírsavtartalom (Nem akkreditált vizsgálat) |
MSZ ISO 729:1992 |
Állati és növényi zsírok és olajok (nem akkreditált vizsgálatok) |
Vizsgálat |
Vizsgálat teljes (hivatalos) neve |
Módszer (szabvány) neve |
Savszám (nem akkreditált) |
Savszám |
MSZ EN ISO 660:2009 5. fejezet |
Peroxidszám (nem akkreditált) |
Peroxidszám |
MSZ EN ISO 3960:2010 |
Az összes terményvizsgálat eredménye eredeti szárazanyagtartalomra vonatkozik! |
|